Apotheek drukwerk

apotheken • artsen • tandartsen • dierenartsen • ziekenhuizen

Kartonafval na uitkappen doosjes

DUURZAAM ONDERNEMEN

Wij zijn ons bij drukkerij Sanderus dagelijks bewust van de noodzaak om milieuvriendelijk en duurzaam te ondernemen. Daarom zetten we volop in op milieu.
Dit doen we onder meer door:

Milieuvriendelijke inkten Onze inkten zijn op plantaardige basis en onze lakken en lijmen zijn op waterbasis.

Procesloze offsetplaten Met een nieuwe plaatbelichter worden onze drukvormen volledig chemievrij geproduceerd. Dit betekent geen oplosmiddelen en afvalwater meer. Bovendien zijn de platen volledig recycleerbaar.

Restmateriaal karton en papier Uitval wordt tot een minimum herleid en het overgebleven karton-en papierafval wordt gescheiden afgehaald voor recyclage.

Herbruikbare poetsdoeken Voor het reinigen van de machines en inktrollen werken we met herbruikbare poetsdoeken. De doeken worden milieuvriendelijk gewassen om daarna opnieuw te gebruiken.

FSC® Als grootverbruiker van karton en papier vinden we het belangrijk om zorg te dragen voor onze bossen en wouden. Sanderus is daarom gecertificeerd als FSC® C122242. Dit betekent dat de herkomst van ons karton en papier 100% traceerbaar is uit verantwoord bosbeheer. Er worden enkel bomen gekapt in commerciële bossen, waarna opnieuw bomen aangeplant worden.

Plaatsing zonnepanelen voor het milieu

Osmosewater – recuperatie proceswater Door het gebruik van omgekeerd osmosewater worden de bacteriën gedood en vermindert de hardheid van het water. Hierdoor gebruiken we minder toevoegingsmiddelen en chemicaliën in ons productieproces en is het recuperatiewater niet schadelijk voor het milieu.

Warmtepompen Door de installatie van warmtepompen die gebruikt worden voor zowel onze kantoren als onze productie, verminderen we aanzienlijk onze CO2-uitstoot en beperken we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Zonnepanelen Ons volledige dakoppervlak is bedekt met hoogrendement zonnepanelen. Zo besparen we niet alleen op onze energiekosten, maar verminderen we ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Laadpalen en elektrische wagens De komende jaren vergroenen we systematisch ons wagenpark. Hiervoor werden reeds laadpalen geïnstalleerd op onze parking, zowel voor eigen gebruik als voor onze bezoekers.

Ledverlichting De traditionele verlichting in onze kantoren, magazijnen en productiehal werden volledig gemoderniseerd met energiebesparende LED-verlichting.